November 1 2017 | 10:13 AM
Posted in Ιστορία by
Ο μπάρμπα Φώτης, γιός αγρότη, ψαράς στο επάγγελμα το 1951 άνοιξε στο Βόλο το πρώτο παραδοσιακό τσιπουράδικο του στο στενάκι, στην οδό Σέφελ με Δημητριάδος. Εκεί στο μικρό αυτό κουτουκάκι τής παράδοσης των πρώτων τσιπουράδικων σέρβιρε και περιποιώταν τους πελάτες του, ναυτικούς και ψαράδες ως επι το πλείστον.
Το 1961 μετακόμισε σε ένα άλλο μεγαλύτερο και πιο κοντα στα παλιά ψαράδικα στην οδό Σόλωνος 3. Το παραδοσιακό τσιπουράδικο αυτό με τα χρόνια πέρασε στα χέρια του γιού του Θανάση και μαζί μ’ αυτό πέρασε και όλη η παράδοση και το μεράκι του. Το 2005 όταν πλέον τα παραδοσιακά τσιπουράδικα στο Βόλο γίναν πανελλήνια γνωστά και αρχίσαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι καιροί είχαν αλλάξει και τα μαγαζιά μεγαλώναν απο την προσέλευση του κόσμου που συναίρεε. Τότε λοιπόν το παλιό μαγαζάκι των 90 τετραγωνικών μέτρων της οδού Σόλωνος έγινε μια μεγάλη κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και χρησιμοποιήθηκε ο νέος χώρος που δημιουργήθηκε με πρόσοψη στην παραλία και το λιμάνι του Βόλου. Ο νέος χώρος ολοκληρωτικά ανακαινισμένος σε νησιώτικο μοτίβο με πολλές τοιχογραφίες έκτασης 170 τετραγωνικών μέτρων εκ των οποίων τα 70 τετραγωνικά είναι κύρια αίθουσα εσωτερικά και 100 τετραγωνικά στεγασμένη και κλιματιζόμενη αυλή.